![Seven Spice Chicken with Rice Seven Spice Chicken with Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/158685.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Seven Spice Mixture
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 Tbsp ground black pepper
- 1 Tbsp coriander seeds
- 1 Tbsp cumin seeds
- 1 Tbsp cloves
- 1 cinnamon stick
- 10 green cardamom pods
Chicken
- 200 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 900 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 300 g rice, rinsed
- 700 - 800 g chicken breasts, skinless, cubed (2 cm)
- 30 g pine nuts
- 30 g blanched almonds
- 30 g pistachio nuts, unsalted, shelled
- 4 - 5 sprigs fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2158 kJ / 513 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Greek Style Pork Stew
30 dk
Chicken Tagine
25 dk
Black-eyed Bean Stew with Baby Squid
5 Std. 15 Min
Indian-style Fish with Yoghurt Sauce, Potatoes and Vegetables
1sa
Pasta with Spicy Prawns and Ginger
25 dk
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Steamed Garlic Prawns
30 dk
Fish and Herb Parcel
35min
Piri Piri Chicken with Pickled Curry Beans
3h
Tomato and Haddock Rice
50min
Chicken Skewers with Cumin Rice and Warm Vegetable Salad
2 Std.
Rice with Duck
1h 5 min