Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mint Vinaigrette
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g cider vinegar
- 15 mint leaves
- 1 ½ tsp fine sea salt
Chicken Salad
- 1 carrot (approx. 100 g), cut in pieces
- 50 g celery stalk, cut in pieces
- 40 g shallots, halved
- 4 chicken thighs, boneless, skin on (approx. 70 g each)
- 5 g coarse sea salt
- 1000 g water
- 200 g potatoes, cut in pieces
- 15 green asparagus (see tip)
-
100
g Fontina cheese
lub Gouda cheese - 15 cherry tomatoes
- 420 g pickled vegetables, drained
- 15 pitted black olives
- 10 artichoke hearts, in oil, drained, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1113.7 kJ / 266.2 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 867.3 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Coleslaw
10min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Asian Curried Mushroom Soup; Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1h 5min
Spiced Moroccan Lentil Soup
35min
Orange curry dressing
10min
Coleslaw
10min
Butternut Squash Soup, Fish with Rice and Vegetables, Apple and Pear Crumble
1h
Mediterranean Salad
25min
Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice
40 min
Pineapple Parcels
1h
Quinoa Salad
35min