Wersje kompatybilne
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 100 g potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 320 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
-
600
g durum wheat flour
lub strong white bread flour -
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled
Topping
- 10 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 80 g yellow pepper, cut in pieces (1-2 cm)
- 80 g red pepper, cut in pieces (1-2 cm)
- 50 g courgette, cut in pieces (1-2 cm)
- 100 g aubergine, cut in pieces (1-2 cm)
- 300 g white button mushrooms, fresh, sliced
- 1 tsp fine sea salt
- 4 - 6 fresh basil leaves, shredded, plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1304.8 kJ / 311.9 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 713.9 mg
Alternatywne przepisy
Napoli Potato Cake
1h 30min
Tuna and Olive Empanaditas
4 Std. 5 Min
Tofu Meatballs with Rice and Vegan Quindim
1h 35 min
Veggie-packed Vegan Pizza
1h 30min
Green Bean Pizza
3h
Potato and Rosemary Focaccia
2h 35 min
Stuffed Vegetables
1 godz. 5 min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1 godz. 5 min
Veggie 'Burritos'
20 min
Almond Honey Semolina Cake
1h
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 min