Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 135 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 190 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 190 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 250 g de mascarpone
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 500 g de fraises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1750 kJ / 418 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40 min
Choux vanille-framboise
2h 30min
Tarte aux fraises
4 Std.
Cupcakes aux confiseries à la fraise
1 Std. 15 Min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1h 30min
Sablé aux amandes, duo fraise-kiwi et chantilly
3h 15min
Tarte express aux fraises
50min
Tatin de poire au caramel
1h 10min
Financiers
30 min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Crumble poires, caramel et petits Lu
45 min
Crumble aux pommes
45 min