Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre
- 60 g d'échalote, coupée en 2
- 70 g de carotte, en dés
- 120 g de blanc de poireau
- 700 g de veau pour blanquette, en cubes (3 cm)
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de pleurotes, en morceaux
- 150 g de bouillon de poule
- 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 10 g de cerfeuil frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1460 kJ / 348 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Sauté de porc à la provençale
1 godz. 5 min
Poulet de la "Mère Blanc"
1 Std. 15 Min
Rôti de porc à la sauge et purée de topinambour
55 min
Osso-buco
1 Std. 20 Min
Pot-au-feu de pintade
1 Std. 20 Min
Thon encebollado
1 Std. 15 Min
Veau Marengo
55 min
Sauté de veau aux carottes et aux épices
1 Std. 30 Min
Osso-buco gremolata à l'orange
1 Std. 15 Min
Effiloché de lapin et fèves au thym
1 Std. 15 Min
Lapin à la provençale
1 Std.
Sauté de veau Marengo
1 Std. 15 Min