Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de pain dur
- 600 g de pommes de terre farineuses, épluchées et coupées en morceaux
- 250 g de lait
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pommes, coupées en quartiers
- 45 g de beurre
- 500 g de boudin noir, sans la peau
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1924.2 kJ / 460.3 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Endives au jambon
1h 15min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1 Std. 10 Min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1 Std.
Filet mignon aux pruneaux
1 Std.
Crumble de potiron et jambon
1 Std. 10 Min
Tarte au chou romanesco et au roquefort
1 Std. 10 Min
Salade de gésiers, endives, pommes et noix
20min
Crumble de poireau au chorizo doux
50 Min
Gratin de courgette aux lardons
40min
Lasagnes de canard confit aux pommes
1 Std. 30 Min
Parmentier de boudin à la patate douce
50 Min
Tartiflette aux courgettes
55min