Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de pain dur
- 600 g de pommes de terre farineuses, épluchées et coupées en morceaux
- 250 g de lait
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pommes, coupées en quartiers
- 45 g de beurre
- 500 g de boudin noir, sans la peau
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1924.2 kJ / 460.3 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Friands au boudin blanc et échalotes
2 godz.
Petit salé aux lentilles
45min
Jarret de porc, patate douce et poireau
35min
Crumble de potiron et jambon
1 godz. 10 min
Filet mignon aux cèpes et châtaignes
45min
Parmentier de sanglier aux pleurotes
15 Std.
Lasagnes de canard confit aux pommes
1 godz. 30 min
Poulet sauce au cidre, lardons, oignons et noix de pécan
1 godz.
Quiche de magret de canard aux oignons et pommes
1 godz. 10 min
Crumble de confit de canard aux noix
1 godz.
Parmentier de boudin à la patate douce
50min
Crumble de poireau au chorizo doux
50min