Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en quatre
- 30 g d'huile d'olive
- 200 g de pommes de terre, pelées en dés de 1 cm
- 120 g de jambon cru, en lanières
- 170 g de poivrons, en dés de 1 cm
- 5 œufs
- 4 pincées de piment d'Espelette (opcjonalnie)
- sel
- poivre moulu
- 500 g d'eau
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1281 kJ / 307 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Farfalle aux couleurs italiennes
30min
Riz aux poivrons et au chorizo
50min
Gratin de ratatouille chorizo chèvre
30min
Riz cantonais
25 min
Tortilla antigaspi du lendemain
35 Min
Taboulé de pois chiches
12 godz. 15 min
Lasagne roulées courgette-ricotta
45min
Tarte aux sardines et aux olives
1h 30min
Paëlla de légumes croquants (nouvelle recette)
35 Min
Croustitarte aux légumes
1 godz. 5 min
Lasagne à la bolognaise et ricotta
2h
Tagliatelle au poivron et au poulet
35 Min