Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 brins de coriandre fraîche
- 1 zeste de citron vert
- 30 g d'amandes effilées
- 200 g de poireaux, coupés en tronçons
- 30 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g d'eau
- 100 g de vin blanc
- 350 g de pâtes sèches, type linguine
- 18 gambas crues, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1511.8 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papillotes de poisson au mascarpone
35 min
Poulet-champignons (nouvelle recette)
30 dk
Tagliolini aux crevettes et artichaut
40 min
Riz cantonais
25 min
Risotto au citron et crevettes à l'ail
55 min
Tequila au citron vert
5 dk
Langoustines sauce au whisky
1h 10min
Salade de pâtes aux coques
45 min
Risotto parfumé aux herbes
30 dk
Farfalle aux couleurs italiennes
30 dk
Bœuf aux champignons
30 dk
Macaroni à la bolognaise
35 min