Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 brins de coriandre fraîche
- 1 zeste de citron vert
- 30 g d'amandes effilées
- 200 g de poireaux, coupés en tronçons
- 30 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g d'eau
- 100 g de vin blanc
- 350 g de pâtes sèches, type linguine
- 18 gambas crues, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1511.8 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au citron et crevettes à l'ail
55 Min
Crevettes guinéennes
25 min
Crevettes sautées aux oignons nouveaux
20min
Linguine aux crevettes
50 Min
Risotto exotique
30min
Gaspacho, cabillaud et jambon cru
20min
Tagliolini aux crevettes et artichaut
40min
Filet de porc aux asperges
1 godz. 15 min
Juin - Sardines vapeur en tartinade de chèvre
Brak ocen
Farfalle aux couleurs italiennes
30min
Pâtes en dôme de jambon
1 Std. 30 Min
Risotto au saumon
45min