Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 1 échalote
- 160 g d'oignons grelot
- 25 g d'huile d'olive
- 750 g de viande de bœuf à braiser
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 120 g de vin rouge
- 1 orange, zeste et jus
- 50 g de concentré de tomate
- 30 g d'eau
- 2 feuilles de laurier frais
- 1 branche de romarin frais
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997 kJ / 478 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Bœuf aux cacahuètes
25 dk
Colombo de porc
1sa 20 dk
Poulet au gingembre et aux oignons
40 dk
Emincé de bœuf à la mexicaine
30 dk
Sauté de filet mignon aux petits oignons vinaigrés, sirop d'érable et raisin secs
45 Min
Tajine de veau aux amandes
1 Std. 15 Min
Bœuf à l'orange
1h 25min
Porc aigre-doux à la purée
40 dk
Poulet sauce San Fernando
55 dk
Bœuf au pain d'épices et pommes vapeur
45 Min
Bœuf Stroganov
55 dk
Bœuf carottes vietnamien
1sa 20 dk