Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes émondées
- 1 gousse d'ail
- 100 g de pain blanc, la mie seulement
- 40 g d'huile d'olive
- 220 g d'eau
- 200 g de lait d'amande
- du sel
- du poivre moulu
- ½ pomme, Granny Smith, coupée en dés
- raisin blanc (1 petite grappe)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2059 kJ / 496 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons
20 min
Velouté de potiron et crevette
35min
Velouté frais d'amande "ajo blanco"
3h 10min
Bavarois tomate-fraise
2 godz. 25 min
Gaspacho de tomate à la framboise
15min
Fraîcheur de yaourt
5min
Crémeux de pommes de terre de l'île de Ré, coquillages de nos côtes - Richard Toix
40 min
Pastilla d'agneau aux fruits secs
1h
Tarte aux légumes croquants
1h
Blanc-manger fraise rhubarbe
40 min
Gaspacho carotte-orange, chantilly à l'aneth
30 min
Sorbet concombre et vinaigre balsamique
12 godz.