Wersje kompatybilne
Biscuits secs polenta et abricots secs sans sucre ajouté
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes émondées
- 200 g d'abricots secs dénoyautés
- 3 œufs
- 100 g de farine de maïs complète
- 100 g de polenta
- 150 g de beurre doux, détaillé en petits cubes (1 cm env.)
- 1 c. à café d'arôme d'amande amère
- le zeste d'un citron jaune, non traité
-
50
g de lait d'amande
lub 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 461 kJ / 111 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes de pois chiche à la tomate
30min
Gâteau carotte-amande sans sucre ajouté et son glaçage
1h
Gâteau de quinoa au chocolat
2 godz. 35 min
Crème brûlée légère au potimarron
50min
Marmite d'épeautre aux légumes et saucisse de soja
1h 30min
Triangles coco-amande
1 Std. 15 Min
Milla de potiron
1h 10min
Flan miel-amande sans gluten et sans lactose
2h 15min
Pain curry-carotte
1h 5min
Cheesecake au tofu soyeux
4 Std.
Gâteau de carottes
1h 5min
Gâteau revigorant
1h