Zuppa al curry con formaggio paneer

Zuppa al curry con formaggio paneer

4.7 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

Paneer - formaggio fresco indiano
  • di latte intero
    1800 g
  • di aceto di vino bianco
    30 g
  • di sale
    1 pizzico
  • olio per frittura q.b.
Curry
  • di cipolla a metà
    200 g
  • spicchi di aglio
    3
  • di radice fresca di zenzero pulita e a pezzi
    10 g
  • di semi di cumino
    1 cucchiaino
  • di semi di finocchio secchi
    1 cucchiaino
  • chiodi di garofano
    4
  • di olio di oliva
    30 g
  • di pomodori a pezzi
    250 g
  • di coriandolo fresco le foglioline tritate + q.b. per servire
    2 rametti
  • di curcuma in polvere
    1 cucchiaino
  • di garam masala
    1 cucchiaino
  • di sale
    1 pizzico
  • di latte di cocco
    200 g
  • di piselli surgelati scongelati
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 769 kcal / 3217.5 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...