Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Paneer - formaggio fresco indiano
- 1800 g di latte intero
- 30 g di aceto di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- olio per frittura, q.b.
Curry
- 200 g di cipolla, a metà
- 3 spicchi di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero, pulita e a pezzi
- 1 cucchiaino di semi di cumino
- 1 cucchiaino di semi di finocchio secchi
- 4 chiodi di garofano
- 30 g di olio di oliva
- 250 g di pomodori, a pezzi
- 2 rametti di coriandolo fresco, le foglioline tritate + q.b. per servire
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 cucchiaino di garam masala
- 1 pizzico di sale
- 200 g di latte di cocco
- 400 g di piselli surgelati, scongelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3217.5 kJ / 769 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie all'indiana
35 Min
Zuppa di miso con verdure
30 Min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25min
Riso Kashmiri
30 Min
Borscht
25min
Curry di verdure con riso al lemon grass
1h 15min
Tè speziato indiano (Chai Masala)
15min
Bhaji alle cipolle
35 Min
Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)
13h
Zuppa di tofu e verdure
50 Min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 Min