Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di gambi di sedano a tocchetti (1 cm)
- 250 g di patate, pelate e a tocchetti
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di gherigli di noci frantumati
- fette di pane integrale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1350.2 kJ / 322.8 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cardi con patate al timo
50min
Vellutata di cavolfiore
50min
Crema di carote all'arancia
30 min
Zuppa di rape
40 min
Zuppa del nord
1h 10min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 min
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40 min
Zuppa di lenticchie e zucca
45 min
Minestra di porri e farro con pesto alle noci
50min
Minestra finocchi, orzo e farro
1 godz.
Minestrone d'orzo
1 godz.
Crema di finocchi
35min