Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di gambi di sedano a tocchetti (1 cm)
- 250 g di patate, pelate e a tocchetti
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di gherigli di noci frantumati
- fette di pane integrale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1350.2 kJ / 322.8 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50 min
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 min
Antica minestra ai broccoletti
45 min
Vellutata di verza al vino bianco
50 min
Zuppa di lenticchie e zucca
45 min
Zuppa di rape
40 min
Zuppa del nord
1hod. 10min
Vellutata di indivia belga e speck
50 min
Vellutata di cardi con patate al timo
50 min
Vellutata di broccoli raw
25min
Polenta ai porri
1h 5min