Wersje kompatybilne
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 30 g di pinoli sgusciati
- 300 g di fagioli azuki verdi cotti (vedere consigli)
- 40 g di pangrattato
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosso burger
1 Std. 35 Min
Burger speziati di quinoa e cannellini
45min
Polpette di fagioli e rosmarino
20min
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1 Std. 20 Min
Svizzere vegan
1h
Polpette di quinoa e salmone (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Mattonelle di miglio in salsa
45min
Polpettine di ceci con crema di cavolo viola (per 2 persone)
35min
Burger di soia e lenticchie
45min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2h
Hummus di ceci
9sa 20 dk