Curry di pesce alla cingalese (Ambul thiyal)

Curry di pesce alla cingalese (Ambul thiyal)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di acqua
    1060 g
  • di succo di lime, spremuto fresco
    20 g
  • di filetti di pesce bianco, senza pelle a pezzi (3-4 cm)
    500 g
  • di pepe nero in grani
    1 cucchiaino
  • di peperoncino in polvere
    1 cucchiaino
  • di cannella in polvere
    2 cucchiaini
  • di radice fresca di zenzero pelata
    4 cm
  • spicchi di aglio
    3
  • peperoncini verdi freschi piccoli, privati dei semi a piacere
    2 - 4
  • foglie di curry fresche
    10 - 12
  • di pasta di tamarindo
    1 cucchiaio
  • di crema di cocco
    100 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • foglie di pandano (vedere consigli)
    2 - 3

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 213 kcal / 896 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...