![Crocchette di fagioli e spinaci (vegan) Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9CE2F0B3-FB5C-463F-BC9C-5162075AD563/Derivates/0DB95CBE-AE72-439A-8863-4A18492B73E1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di ceci secchi
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di gherigli di noci
- 240 g di fagioli borlotti in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 200 g di spinaci baby freschi lessati e ben strizzati
- 20 g di lievito alimentare in scaglie
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes (vegan)
1 godz.
Polpettine di ceci
1 Std. 5 Min
Polpettine di ceci con crema di cavolo viola (per 2 persone)
35min
Polpette di soia
55 min
Burger in agrodolce
1 godz. 10 min
Burger di soia e lenticchie
45 min
Rosso burger
1 Std. 35 Min
Burger di fagioli e feta
1 Std. 35 Min
Polpette di fagioli e rosmarino
20min
Burger vegetale con salsa allo yogurt
1 godz. 10 min
Mini burger di broccoletti e ceci
1 Std. 35 Min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2 Std.