![Veg-burger (vegan) Veg-burger (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31155673-4747-4A9C-8BF7-804A71F0C798/Derivates/CBD602BB-7332-4F6B-92E8-FF7E3A32C9D4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di mandorle pelate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di fagioli rossi in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 50 g di cipolla a pezzi
- 200 g di peperoni rossi a tocchetti (1-2 cm)
- 50 g di crusca di avena
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro (opcjonalnie)
- 1 pizzico di paprika dolce
- 1 pizzico di erbe aromatiche miste secche
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 1 - 2 cucchiai di pangrattato + q.b. (opcjonalnie)
- 4 panini per burger (vegan), tratti dal capitolo Sfizi salati del Libro "Vegan"
- 4 foglie di lattuga, lavate
- 80 g di pomodori a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 Min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1 Std. 20 Min
Crêpes (vegan)
1 Std.
Formaggio vegano
6 Std. 40 Min
Polpette di soia
55 Min
Pesto di mandorle e tofu (vegan)
15 Min
Besciamella (vegan)
15 Min
Cotolette di soia
35 min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1 Std.
Rosso burger
1 Std. 35 Min
Tofu in crosta di sesamo
20 Min
Maionese vegana
15 Min