Stubenküken mit Dattel-Couscous

Stubenküken mit Dattel-Couscous

4.4 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Dattel-Couscous und Mandeln
  • frische, rote Chilischoten entkernt, in Stücken (1 cm)
    2
  • Datteln, entsteint
    80 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Couscous
    250 g
  • Orangenmarmelade
    40 g
  • Wasser
    450 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Zucker
    10 g
  • Mandeln
    40 g
  • Pistazienöl
    30 g
  • Weißweinessig mild
    30 g
Stubenküken und Fertigstellung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Salbei abgezupft
    3 Stängel
  • Pfefferminze abgezupft
    3 Stängel
  • Feigen (200 g), geviertelt
    4
  • Salz
    2 ½ TL
  • Pfeffer
    11 Prisen
  • Stubenküken (à ca. 450 g)
    4
  • Bundmöhren schlank
    8
  • Wasser
    500 g
  • Petersilie abgezupft
    6 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1037 kcal / 4343 kJ
Białko 66 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...