Tortiglioni-Salat mit gelbem Tomaten-Sugo

Tortiglioni-Salat mit gelbem Tomaten-Sugo

3.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser zum Kochen
  • Tortiglioni
    350 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    3 Prisen
  • Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
    7 EL
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Chilischote, frisch in Stücken
    1
  • Staudensellerie in Stücken
    100 g
  • Möhren in Stücken
    50 g
  • Pancetta in Würfeln (1 cm)
    100 g
    100 g Speckwürfel, (1 cm)
  • Butter
    1 EL
  • Rosinen
    40 g
  • geschälte Tomaten (à 400 g), gelb
    2 Dosen
  • Rinderfond
    100 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Zucker
    1 Prise
  • Oregano abgezupft
    6 Stängel
  • Parmesan dünn gehobelt
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 676 kcal / 2832 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...