Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g getrocknete Steinpilze
- ½ TL grobes Meersalz
- 30 g Parmesan, in Stücken
- 30 g Walnusshälften
- 400 g Champignons, halbiert
- 2 Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 70 g Olivenöl
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Zitronensaft
- 200 g Baguette, in 12 Scheiben (à 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1970 kJ / 470 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saibling mit Artischocken
40 min
Thunfischmousse
10min
Artischocken-Tomaten-Dip
2 godz. 10 min
Steinpilz-Frischkäse-Focaccia
2h
Gefüllte Focaccia Quattro Formaggi
2 Std. 30 Min
Zucchini-Crostini
35 min
Auberginen-Türmchen mit Basilikumschaum
35 min
Zucchinipiccata
35 min
Bruschette mit Walnusspaste und Büffel-Mozzarella
20min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20min
Focacce mit Oliven
2h
Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme
1 Std. 15 Min