Kabeljau in Tomaten-Salzzitronen-Sugo

Kabeljau in Tomaten-Salzzitronen-Sugo

3.9 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Flaschentomaten Stielansätze keilförmig eingeschnitten
    800 g
  • Salzzitrone geviertelt, Fruchtfleisch entfernt
    1
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Fenchelsaat
    1 TL
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    5 EL
  • Kabeljaufilet, frisch, ohne Haut am Stück, ohne Gräten
    700 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Oliven, schwarz, entsteint in Öl, abgetropft
    40 g
  • Safranfäden (0,1 g)
    1 Dose
  • Piment d'Espelette
    ½ TL
    ½ TL Paprika rosenscharf
  • Koriander abgezupft
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 347 kcal / 1455 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...