Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce

Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce

2.8 12 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Seeteufelfilet, ohne Haut und Gräten (ersatzweise Rotbarsch- oder Seelachsfilets)
    750 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Rosmarin Nadeln abgezupft
    3 Stängel
  • Tomaten halbiert
    250 g
  • Balsamico, hell
    20 g
  • Kalbsfond
    30 g
  • Prosecco
    30 g
  • Salz
    2 TL
  • Zucker
    1 TL
  • Möhren in Stücken
    150 g
  • Porree in Stücken
    100 g
  • Zucchini in Stücken
    250 g
  • Wasser und etwas mehr zum Anrühren
    400 g
  • Sojabohnensprossen
    3 EL
  • Fenchel in Stücken
    100 g
  • Butter
    30 g
  • Weißwein
    100 g
  • Speisestärke
    1 EL
  • Cherry-Tomaten halbiert, zum Dekorieren
    6

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 32 g
Kalorie 1000 kJ / 239 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 4.3 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...