Urządzenia i Akcesoria
Indisches Lammcurry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert250 g
-
Knoblauchzehen2
-
Chilischoten, rot, getrocknet3 - 4
-
Olivenöl2 EL
-
Lammkeule ausgelöst, in Würfeln (4 cm)800 g
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Garam Masala1 EL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Gemüsebrühe, flüssig250 g
-
Kartoffeln in Stücken (3 cm)400 g
-
grüne Bohnen in Stücken250 g
-
Honig1 TL
-
Zitronensaft1 EL
-
Dill abgezupft4 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
43 g
Kalorie
2021 kJ /
482 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Chicken-Mushroom Balti
50 min
Grünes Curry mit Hackbällchen
45 min
Schnelles Lamm Dhansak
50 min
Massaman Curry mit Rindfleisch
40 min
Garnelen Bhuna
30 min
Chicken Saag
50 min
Schnelles Lamm-Dhansak
45 min
Lamm Rogan Josh
1 godz. 45 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 godz. 10 min
Gurken-Minz-Raita
25 min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min