Urządzenia i Akcesoria
Indisches Lammcurry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert250 g
-
Knoblauchzehen2
-
Chilischoten, rot, getrocknet3 - 4
-
Olivenöl2 EL
-
Lammkeule ausgelöst, in Würfeln (4 cm)800 g
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Garam Masala1 EL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Gemüsebrühe, flüssig250 g
-
Kartoffeln in Stücken (3 cm)400 g
-
grüne Bohnen in Stücken250 g
-
Honig1 TL
-
Zitronensaft1 EL
-
Dill abgezupft4 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
43 g
Kalorie
2021 kJ /
482 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kerala Fisch Curry
30 min
Schnelles Lamm-Dhansak
45 min
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Karibisches Lammragout mit Reiskugeln
9 godz. 15 min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1 godz. 50 min
Lamm Rogan Josh
1 godz. 45 min
Jungli Laal Maas
5 godz.
Schnelles Lamm Dhansak
50 min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Lamm Keema mit Erbsen
1 godz.
Beef Madras
1 godz. 30 min
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.