![Asturische Fischsuppe Asturische Fischsuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DAE40BC5-05C4-4C62-B2E8-AC9CDB38381A/Derivates/5D059DCA-A9C6-477D-A030-18A03062184D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 hart gekochte Eier
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g natives Olivenöl
-
1
TL Paprika edelsüß
lub 1 TL Paprika rosenscharf - 1 Prise Safranfäden
- 150 g Seehechtfilet, in Stücken
- 4 Stücke Surimi
- 1500 g Fischfond
-
½
TL Gewürzpaste für Fischbrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Fischbrühe - 25 g altbackenes Brötchen, in Stücken
- 2 Dosen Venusmuscheln im eigenen Saft (à ca. 120 g)
- 250 g Garnelen, roh, mittelgroß, geschält, in Stücken (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 406 kJ / 98 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischsuppe
1h 40min
Fischeintopf mit Koriander
45 Min
Tomaten-Fisch-Suppe
35 Min
Geflügelleber-Pastete
1ωρ. 10 λεπτ.
Pfeffermakrelen-Suppe
35 Min
Korianderaufstrich
2 godz. 20 min
Kartoffeltopf mit Pfifferlingen
1h 40min
Erbsen-Krabben-Suppe
35 Min
Tintenfisch mit Erbsen
35 Min
Buttermilch-Lachs-Suppe
45 Min
Andalusische Fischsuppe
50 Min
Suppenfleisch in Tomatensauce (番茄炖牛腩)
1 godz. 30 min