Asturische Fischsuppe
TM5 TM6

Asturische Fischsuppe

4.2 (11 ocen)

Składniki

  • 2 hart gekochte Eier
  • 120 g Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 30 g natives Olivenöl
  • 1 TL Paprika edelsüß
    lub 1 TL Paprika rosenscharf
  • 1 Prise Safranfäden
  • 150 g Seehechtfilet, in Stücken
  • 4 Stücke Surimi
  • 1500 g Fischfond
  • ½ TL Gewürzpaste für Fischbrühe, selbst gemacht
    lub ½ Würfel Fischbrühe
  • 25 g altbackenes Brötchen, in Stücken
  • 2 Dosen Venusmuscheln im eigenen Saft (à ca. 120 g)
  • 250 g Garnelen, roh, mittelgroß, geschält, in Stücken (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
406 kJ / 98 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy