Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rote Paprika (à 200 g), geviertelt
- ½ TL Kreuzkümmelsamen
- 30 g Mandeln, gehobelt
- 1 Tomate (80 g), entkernt, in Stücken
- 8 EL Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
- 1 ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 1 EL Limettensaft
- 9 Stängel Minze, abgezupft
- 600 g Wasser
- 700 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 8 Scheiben Chorizo
- 30 g Butter
- 150 g Sahne
- 2 Prisen Muskat
- 1 EL Fenchelsaat
- 4 Rotbarschfilets (à ca.150 g), quer halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3195 kJ / 764 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 50 g
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Estragon-Pasta
1h 10 min.
Saibling mit Artischocken
40 min.
Bouillabaisse
1h
Tagine mit Seeteufel
1h
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35min
Gratinierte Dorade mit Kartoffelsalat
1h 20min
Edelfischragout
35min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min.
Saltimbocca vom Kabeljau mit Fenchel-Kartoffelpüree
50 min.
Kalbsleber venezianisch
40 min.
Andalusische Fischsuppe
50 min.
Asia-Lachs mit Gurkensalat
45 min.