Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rote Paprika (à 200 g), geviertelt
- ½ TL Kreuzkümmelsamen
- 30 g Mandeln, gehobelt
- 1 Tomate (80 g), entkernt, in Stücken
- 8 EL Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
- 1 ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 1 EL Limettensaft
- 9 Stängel Minze, abgezupft
- 600 g Wasser
- 700 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 8 Scheiben Chorizo
- 30 g Butter
- 150 g Sahne
- 2 Prisen Muskat
- 1 EL Fenchelsaat
- 4 Rotbarschfilets (à ca.150 g), quer halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3195 kJ / 764 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 50 g
Alternatywne przepisy
Lammrücken mit Kräutermarinade, Trüffelpolenta und Bohnen
1h
Tagine mit Seeteufel
1h
Saltimbocca vom Kabeljau mit Fenchel-Kartoffelpüree
50min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1u. 15min
Saibling mit Artischocken
40min
Skrei mit Muschelragout
1h 45 min
Perlhuhn Quatre-Épices
50min
Lammhüfte mit Erbsen-Minz-Püree
50min
Limettenpappardelle mit Gambas
1 Std. 20 Min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20min
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1h
Andalusische Fischsuppe
50min