Urządzenia i Akcesoria
Socca with Tuna, Olives and Capers
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1 portion
Składniki
-
chickpea flour120 g
-
water250 g
-
olive oil plus extra for frying50 g
-
fine sea salt½ tsp
-
red onion quartered1
-
garlic clove1
-
tomato sliced1
-
tinned tuna in oil drained and flaked100 g
-
pitted black olives1 Tbsp
-
pickled capers drained and rinsed1 Tbsp
-
dried oregano1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
-
fresh basil leaves shredded, for garnish2
-
chilli flakes (opcjonalnie)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
55 g
Kalorie
4753 kJ /
1140 kcal
Tłuszcz
66 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sonja's Bread
3 godz. 10 min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 godz.
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Kale, Coriander Pesto and Yoghurt Dip
10 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Lion's Mane Mushroom Curry
45 min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 min
Popcorn and Buckwheat Bread
2 godz.
Seafood Pozole
1 godz. 15 min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Cream of chard soup
35 min