Urządzenia i Akcesoria
Socca with Tuna, Olives and Capers
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1 portion
Składniki
-
chickpea flour120 g
-
water250 g
-
olive oil plus extra for frying50 g
-
fine sea salt½ tsp
-
red onion quartered1
-
garlic clove1
-
tomato sliced1
-
tinned tuna in oil drained and flaked100 g
-
pitted black olives1 Tbsp
-
pickled capers drained and rinsed1 Tbsp
-
dried oregano1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
-
fresh basil leaves shredded, for garnish2
-
chilli flakes (opcjonalnie)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
55 g
Kalorie
4753 kJ /
1140 kcal
Tłuszcz
66 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 godz. 30 min
Virgin Lemon and Thyme Cocktail
45 min
Vegetable and Seaweed Tartare
45 min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 min
Butterbean Mash with Paprika
20 min
Sicilian Caponata
30 min
Chickpea Pancakes
20 min
Vegan Aubergine Rolls
11 godz. 15 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Kimchi
51 godz.
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.