Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 800 g Pastinaken, in dicken Scheiben (5 mm)
- 1 TL Salz
- 40 g Weißweinessig
- 2 rote Zwiebeln, in feinen Streifen
- 40 g Öl
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10 min
Fenchelgemüse
30min
Wirsing-Speck-Salat
30min
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1 Std. 10 Min
Grünkohl-Omelette
35min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 min
Blumenkohl-Puffer
30min
Kohlrabitaler mit pikantem Omelette
30min
Lauwarmer Rote-Bete-Salat mit Halloumi
1h
Blumenkohl-Puffer mit Rote-Bete-Salat
45min
Rote-Bete-Salat mit Halloumi
15min