Lammfrikadellen auf Mairübchenragout

Lammfrikadellen auf Mairübchenragout

4.6 80 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Lammfrikadellen
  • Schalotte halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • altbackenes Brötchen eingeweicht und gut ausgedrückt
    1
  • Lammhackfleisch
    300 g
  • Schweinehackfleisch
    200 g
  • Ei
    1
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Thymian abgezupft
    3 Zweige
  • Senf
    2 TL
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln in Würfeln (4 cm)
    750 g
  • Mairübchen in Stücken (3 cm)
    500 g
Rahmsauce und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken
    40 g
  • Mehl
    40 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Weißweinessig
    1 TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Sahne
    50 g
  • Milch
    50 g
  • Schnittlauch feinen in Röllchen
    1 Bund

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33 g
Kalorie 2900 kJ / 693 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 7.2 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...