Stielmuseintopf mit Feta

Stielmuseintopf mit Feta

4.7 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (3 cm)
    600 g
  • Stielmus große, ledrige Blätter entfernt (siehe Tipp), in Stücken (2 cm)
    400 g
  • Kabanossi in Scheiben (1 cm)
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Muskat
    2 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Butter weich, in Stücken
    40 g
  • Feta
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22 g
Kalorie 2021 kJ / 483 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...