Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo

Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo

4.2 265 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Grünkohl grobe Rispen entfernt, Blätter grob zerzupft
    180 g
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Chilischote, frisch entkernt
    ½
  • Öl
    20 g
  • Möhren in Würfeln (ca. 1 cm)
    2
  • Perlgraupen fein
    100 g
  • Chorizo in Würfeln (ca. 1 cm)
    200 g
  • Wasser
    1300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 geh. TL
    3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Paprika edelsüß
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 1439 kJ / 344 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...