Herzhafter Blumenkohl-Kuchen

Herzhafter Blumenkohl-Kuchen

4.2 173 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 Stücke

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    150 g
  • Wasser
    500 g
  • Blumenkohl in kleinen Röschen
    500 g
  • Butter zum Einfetten
  • Sesam
    2 EL
  • Schwarzkümmel-Samen
    1 ½ TL
  • rote Zwiebeln mittelgroß
    2
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige
  • Olivenöl
    60 g
  • Basilikum abgezupft
    ½ Bund
  • Mehl
    120 g
  • Backpulver
    1 ½ TL
  • Kurkuma
    ½ TL
  • Eier
    7
  • Chiliflocken (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 16 g
Kalorie 1238 kJ / 296 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...