Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Sesam, geschält
- 1 TL Thymian, getrocknet
- ½ TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Sumach
- 1 Schalotte, halbiert
- 50 g Rotweinessig
- 20 g Zitronensaft
- 1100 g Wasser
- 20 g Grenadinesirup
- 1 ¾ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 50 g Olivenöl
- 400 g Rote Bete, jung, mit Schale
- 150 g Bulgur, grob
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Prise Zimt
- 1 Dose Kichererbsen (400 g), abgetropft
- 2 Mini-Römersalate, quer in ca. 2 cm breite Streifen
- 200 g Schafskäse, cremig, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2411 kJ / 575 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45min
Green-Buddha-Salad mit Spargel
50 min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 min
Quinoasalat mit Granatapfel und Kürbis
1 godz.
Warmer Linsen-Spargelsalat
1 godz.
Couscous-Tahin-Bowl
35 min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40min
Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing
40min
Rotkohl-Bulgur-Salat
35 min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 min
Quinoa-Tabouleh
40min
Rote-Bete-Hummus
50 min