Urządzenia i Akcesoria
Kürbis-Taboulé
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Datteln, entsteint50 g
-
Petersilie abgezupft1 Bund
-
400 g Hokkaido-Kürbis, in StückenButternuss-Kürbis geschält, in Stücken400 g
-
Möhren (ca. 150 g), in Stücken2
-
Sesam, geröstet2 EL
-
Salz¾ - 1 TL
-
Zitronensaft2 - 3 EL
-
Olivenöl20 g
-
Pfeffer¼ TL
-
Granatapfelkerne nach Geschmack auch mehr, zum Garnieren2 - 3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
684 kJ /
163 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Knaller Kürbis!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2 godz. 45 min
Blumenkohl-Kichererbsen-Salat
40 min
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10 min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1 godz. 15 min
Rotkohl-Kokos-Slaw
20 min
Kürbis-Pastinaken-Salat
25 min
Winterlicher Quinoasalat
40 min
Papaya-Linsen-Salat
25 min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10 min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1 godz.
Blumenkohl-"Taboulé"
10 min
Rotkohl-Bulgur-Salat
35 min