Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mangold
- 15 g Mandeln
- 1000 g Wasser
- 80 g rote Linsen
- 2 Stängel Thymian, abgezupft
- ½ TL Salz
- 1 EL Ahornsirup
- 2 EL Apfelessig
- 3 EL Zitronensaft
- 4 TL Olivenöl
- 200 g Papaya
- 50 g Feta, zerbröselt
- 2 Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1650 kJ / 394 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45min
Winterlicher Quinoasalat
40min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1h
Fenchel-Orangen-Salat
10 min
Mango-Radicchio-Salat mit Quinoa
1h
Warmer Linsen-Spargelsalat
1h
Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets
40min
Kichererbsensalat mit Pampelmuse und Hähnchen
45min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1h
Fenchel-Melonen-Salat
20min
Rote-Bete-Salat mit Halloumi
15min
Quinoa-Tabouleh
40min