Urządzenia i Akcesoria
Auberginen-Bulgur-Salat
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Portionen
Składniki
-
Aubergine in Stücken500 g
-
Salz3 ½ TL
-
Bulgur grob350 g
-
Wasser850 g
-
Petersilie abgezupft1 Bund
-
Orangensaft140 g
-
Erdnusscreme fein120 g
-
Balsamico, hell40 g
-
Honig flüssig20 g
-
Pfeffer½ TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen2 TL
-
Anissamen1 TL
-
gelbe Paprika in Stücken400 g
-
Cherry-Tomaten geviertelt400 g
-
Frühlingszwiebeln in Ringen (5 mm)70 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1150 kJ /
275 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
5.9 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Lauwarmer Blumenkohl-Kürbis-Salat
35 min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2 godz. 45 min
Bulgur-Salat mit Rucola, Pfirsich und Avocado
35 min
Auberginen-Kichererbsen-Röllchen
1 godz. 20 min
Couscoussalat
50 min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1 godz.
Bulgursalat mit Granatapfelkernen und Feta
50 min
Gefüllte Auberginen mit Safran und Granatapfel
1 godz.
Rotkohl-Bulgur-Salat
35 min
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30 min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 min
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20 min