Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Aubergine, in Stücken
- 3 ½ TL Salz
- 350 g Bulgur, grob
- 850 g Wasser
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 140 g Orangensaft
- 120 g Erdnusscreme, fein
- 40 g Balsamico, hell
- 20 g Honig, flüssig
- ½ TL Pfeffer
- 2 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Anissamen
- 400 g gelbe Paprika, in Stücken
- 400 g Cherry-Tomaten, geviertelt
- 70 g Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1150 kJ / 275 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45 Min
Quinoa-Salat mit Zucchini und Möhren
1h 45min
Green-Buddha-Salad mit Spargel
50 Min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35 Min
Quinoa mit grünen Bohnen
30 Min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2h 45min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1h
Auberginen-Kichererbsen-Röllchen
1 godz. 20 min
Blumenkohl-"Taboulé"
10min
Lauwarmer Blumenkohl-Kürbis-Salat
35 Min
Gefüllte Auberginen mit Safran und Granatapfel
1h
Rotkohl-Bulgur-Salat
35 Min