Auberginen-Bulgur-Salat

Auberginen-Bulgur-Salat

4.3 132 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Portionen

Składniki

  • Aubergine in Stücken
    500 g
  • Salz
    3 ½ TL
  • Bulgur grob
    350 g
  • Wasser
    850 g
  • Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Orangensaft
    140 g
  • Erdnusscreme fein
    120 g
  • Balsamico, hell
    40 g
  • Honig flüssig
    20 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    2 TL
  • Anissamen
    1 TL
  • gelbe Paprika in Stücken
    400 g
  • Cherry-Tomaten geviertelt
    400 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen (5 mm)
    70 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 275 kcal / 1150 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...