Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Wasser
-
¾
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Bulgur, grob
- 40 g Zitronensaft
- 70 g Olivenöl
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Cashewkerne, geröstet, gesalzen
- 400 g Rotkohl, in Stücken (4 cm)
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Peperoni, rot, entkernt, in Stücken
- 1 Bund glatte Petersilie, abgezupft
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 150 g Orangensaft
- 1 TL Honig
- 100 g Feta, grob zerkrümelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2263 kJ / 540 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45min
Gemüse-Taboulé
1 Std. 45 Min
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10 Min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1h
Blumenkohl-"Taboulé"
10 Min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10 Min
Lauwarmer Blumenkohl-Kürbis-Salat
35 Min
Rotkohl-Slaw
50min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40 min
Grünkohl-Paprika-Salat
1h 15min
Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing
40 min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 Min