![Nectarine and Prosciutto Spelt Pizza with Balsamic Glaze Nectarine and Prosciutto Spelt Pizza with Balsamic Glaze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35EDE7B7-C552-4E1E-8C2C-60185F67AB08/Derivates/CEF71B88-4FEB-4561-9951-94C45E8E5ABA.jpg)
Wersje kompatybilne
Nectarine and Prosciutto Spelt Pizza with Balsamic Glaze
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 200 g spelt flour
- 200 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
Balsamic Reduction
- 250 g balsamic vinegar
- 25 g granulated sugar
Topping
- 4 Tbsp red pepper pesto
- 250 g mozzarella, sliced
- 6 slices prosciutto, torn in large pieces (approx. 80 g)
- 2 nectarines, each sliced in 8 segments
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 50 g rocket leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3218.8 kJ / 769.3 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 100.1 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1522.6 mg
Alternatywne przepisy
Lamb Meatballs with Couscous and Mint Yoghurt
40 Min
Couscous with Apricots, Hazelnuts, Feta and Mixed Vegetables; Stracciatella Cream
1 Std. 15 Min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Mozzarella and Tomato Pancake Stack
1 Std. 45 Min
Raspberry Tartlets
1 Std. 15 Min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45min
Lebanese Spiced Flatbread
3 Std. 20 Min
Chickpea and Ham Balls
35min
Pulled Pork Brioche Sliders with Slaw
5h 50 min
Apple, Sultana and Cinnamon Porridge
15 Min
Mexican Stuffed Peppers
45min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 Min