Wersje kompatybilne
Nectarine and Prosciutto Spelt Pizza with Balsamic Glaze
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 200 g spelt flour
- 200 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
Balsamic Reduction
- 250 g balsamic vinegar
- 25 g granulated sugar
Topping
- 4 Tbsp red pepper pesto
- 250 g mozzarella, sliced
- 6 slices prosciutto, torn in large pieces (approx. 80 g)
- 2 nectarines, each sliced in 8 segments
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 50 g rocket leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3218.8 kJ / 769.3 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 100.1 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1522.6 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35 min
One-pot Lemon, Basil and Ricotta Chicken Pasta
35 min
Greek Lamb Meatballs (Keftethes)
40 min
Iranian Barbari
2h 30min
Potato Base Pizza
1h 5min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45 min
Lentil Moussaka
3h 30min
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1h
Courgette and Parmesan Muffins
50 min
Oat, Bran and Quinoa Porridge with Blueberry Compote
25 min
Caramelised Onion and Goat's Cheese Tartlets
1h
Chocolate Chip and Walnut Cookies
45 min