Sicilian Caponata - Caponata siciliana

Sicilian Caponata - Caponata siciliana

3.9 35 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • olive oil
    30 g
  • aubergines diced (3-4 cm), (1 large)
    300 - 350 g
  • red peppers cut in eighths (approx. 2 peppers)
    200 g
  • red onions cut in pieces (3 cm)
    120 g
  • celery cut in pieces (1 cm)
    100 g
  • garlic cloves
    3
  • ripe tomatoes diced
    150 g
  • pickled capers drained
    40 g
  • green olives pitted
    40 g
  • passata
    200 g
  • red wine vinegar
    50 g
  • sugar
    1 Tbsp
  • fine sea salt or to taste
    1 tsp
  • ground black pepper or to taste
    ¼ tsp
  • fresh basil leaves or to taste
    10

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 123 kcal / 515 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...