![Sicilian Caponata - Caponata siciliana Sicilian Caponata - Caponata siciliana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89BF2671-66A7-45D7-BED2-50197FD18259/Derivates/2366030f-3cb9-4845-bf36-e1c121161d68.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 300 - 350 g aubergines, diced (3-4 cm), (1 large)
- 200 g red peppers, cut in eighths (approx. 2 peppers)
- 120 g red onions, cut in pieces (3 cm)
- 100 g celery, cut in pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 150 g ripe tomatoes, diced
- 40 g pickled capers, drained
- 40 g green olives, pitted
- 200 g passata
- 50 g red wine vinegar
- 1 Tbsp sugar
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 10 fresh basil leaves, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Tuna Tapenade
5 Min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 Min
Asparagus Risotto, Sun-dried Tomato Tear and Share Rolls, Berry Foam
1 Std. 30 Min
Minestrone
45 Min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 Min
Sicilian Caponata
30 Min
Green Goodness Soup
10 Min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2h 35min
Mexican Black Bean Dip with Healthy Tortilla Chips
20 Min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 Min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1h 40min