Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 130 g pitted black olives
- 30 g tinned anchovy fillets
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 60 g salted capers, rinsed
- 1 Tbsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- 1500 g water
- 360 g penne (short, dried pasta)
- 1 Tbsp fresh parsley, leaves only, chopped
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1941 kJ / 464 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla Puttanesca
35 min
Emmental Gougères
50 min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10 min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Quenelles with Watercress Sauce
2u. 45min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 min
Lentil Moussaka
2h 20 min
Stuffed Seitan Roll with Champagne Rice
1h 45 min
Pasta alla Puttanesca
35 min
Baingan Raita (Aubergine Raita)
15min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min