Urządzenia i Akcesoria
Puttanesca Penne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
pitted black olives130 g
-
tinned anchovy fillets30 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
salted capers rinsed60 g
-
fine sea salt plus extra for seasoning1 Tbsp
-
water1500 g
-
penne (short, dried pasta)360 g
-
fresh parsley leaves only, chopped1 Tbsp
-
ground black pepper1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
14.5 g
Kalorie
1941 kJ /
464 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans
5 godz. 30 min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 godz. 30 min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35 min
Pasta alla Puttanesca
35 min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13 godz. 25 min
Risotto with Broccoli Rabe
30 min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1 godz. 15 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 godz.
Spaghetti alla Puttanesca (TM6 & TM5)
35 min
Seafood Risotto
40 min
Onion Soup
1 godz.