Urządzenia i Akcesoria
Puttanesca Penne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
pitted black olives130 g
-
tinned anchovy fillets30 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
salted capers rinsed60 g
-
fine sea salt plus extra for seasoning1 Tbsp
-
water1500 g
-
penne (short, dried pasta)360 g
-
fresh parsley leaves only, chopped1 Tbsp
-
ground black pepper1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
14.5 g
Kalorie
1941 kJ /
464 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom Risotto
30 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35 min
Ratatouille
40 min
Pasta alla Puttanesca
35 min
Thai Mussels
25 min
Pasta alla Norma
50 min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Minestrone
45 min
Apricot and Nut Stuffing
45 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Spaghetti alla Puttanesca (TM6 & TM5)
35 min