Urządzenia i Akcesoria
Puttanesca Penne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
pitted black olives130 g
-
tinned anchovy fillets30 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
salted capers rinsed60 g
-
fine sea salt plus extra for seasoning1 Tbsp
-
water1500 g
-
penne (short, dried pasta)360 g
-
fresh parsley leaves only, chopped1 Tbsp
-
ground black pepper1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
14.5 g
Kalorie
1941 kJ /
464 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta alla Puttanesca
35min
Reuben's Stew
5min
Pasta Amatriciana
30min
Sous-vide Beef Cheeks, Mashed Potatoes and Spinach
12h 45min
Beef and White Bean Purée on Flatbread
5h 15min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35min
Portuguese Leeks
45min
Risotto with Broccoli Rabe
30min
Sweetcorn & Chorizo Chowder
1h
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35min
Spaghetti alla Puttanesca (TM6 & TM5)
35min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40min