Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g dried cannellini beans, soaked overnight then drained
- water, to cover
- 75 g tomato purée
- 3 Tbsp sugar cane molasses
- 2 Tbsp brown sugar
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- 2 Tbsp cider vinegar
- 375 g dry cider
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 170 g onions, quartered
- 110 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 2 Tbsp olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1040 kJ / 248 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Garlic and White Bean Stew
50 min
Spinach and Broccoli Terrine
4h 40 min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15 min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40 min
Pea Quiche
1h
Amaranth and Chickpea Patties
1h 30min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10 min
Chickpea Gratin
1h
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Rye Flatbreads
2 Std. 10 Min
Aubergine Bhurta
30 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h