Urządzenia i Akcesoria
Pasta alla Puttanesca
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions
Składniki
-
Parmesan cheese , crust removed and cut into cubes (3 cm)80 g
-
garlic cloves2
-
long red chilli , deseeded if preferred1
-
extra virgin olive oil40 g
-
tomato purée2 Tbsp
-
pickled capers1 Tbsp
-
tinned anchovy fillets5
-
2 Tbsp fresh oregano, , leaves only, finely choppeddried oregano2 pinches
-
Kalamata olives, pitted100 g
-
400 g tomatoes, , fresh, choppedtinned chopped tomatoes400 g
-
water850 g
-
dried spaghetti , broken into halves500 g
-
fine sea salt , to taste1 pinch
-
ground black pepper , to taste1 pinch
-
fresh parsley leaves , for garnishing5 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
2000 kJ /
476 kcal
Białko
16.5 g
Węglowodany
64.2 g
Tłuszcz
15.75 g
Błonnik
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy Tomato Soup; Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1 godz. 40 min
Spiced Moroccan Lentil Soup
35 min
Pasta al Arrabiata
30 min
Veracruz Fish
30 min
Wild Rice and Tuna Salad
50 min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50 min
Prawn Xacuti
1 godz. 20 min
Pasta alla Norma
50 min
Arbroath Smokie Soup
40 min
Tom Yum with Prawns
25 min
Spaghetti alla Puttanesca (TM6 & TM5)
35 min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45 min