![Pasta alla Puttanesca Pasta alla Puttanesca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2D4E9624-CD9C-48B2-9134-9B5317A70E57/Derivates/D093E0DB-DFC2-42F9-A141-F60E8E10D048.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 Tbsp tomato purée
- 1 Tbsp pickled capers
- 5 tinned anchovy fillets
-
2
pinches dried oregano
lub 2 Tbsp fresh oregano, leaves only, finely chopped - 100 g Kalamata olives, pitted
-
400
g tinned chopped tomatoes
lub 400 g tomatoes, fresh, chopped - 850 g water
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 5 g fresh parsley leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 476 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 15.75 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Chicken and Cauliflower Curry
45 Min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Puttanesca Penne
50 min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10min
Veggie 'Burritos'
20 Min
Petit Gateaux of Nuts and Chocolate
25 Min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 Min
White Bean Salad
5min
Aubergine and Tomato Pasta
45 Min
Springtime Risotto
55 Min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 min
Spaghetti alla Puttanesca
35 min