Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pickled gherkins, cut in pieces (3-4 cm)
- 150 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
- 350 g raw beetroots, cut in pieces (3-4 cm)
- 500 g water
- 250 g potatoes, cut in small pieces (approx. 1 cm)
- 100 g frozen peas
- 100 g tinned sauerkraut (opcjonalnie)
- 50 g spring onions, finely sliced
- 2 - 3 sprigs fresh dill, plus extra to garnish
- 60 g vegetable oil
- 20 g white wine vinegar (opcjonalnie)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Crusty Spelt Bread
2ωρ. 20 λεπτ.
Sauerkraut soup
50 min
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40min
Spelt Bread
1 godz. 45 min
Russian beetroot salad
1 godz. 10 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45min
Ratatouille
40min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min
Red Cabbage and Chicken Salad
40min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1sa 20 dk
Plum and Almond Traybake
1sa 5 dk