![Veracruz Fish Veracruz Fish](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7BA1A122-6CDD-4894-935F-BCC898D89E24/Derivates/1136D263-1730-46B8-98A1-27C401FE5304.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g rice
- 250 g white fish fillets (e.g plaice), skinless, boneless, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 150 g white cabbage, cut in pieces
- 100 g olive oil
- 300 g tomatoes, quartered
- 80 g onions, halved
- 4 garlic cloves
-
1
serrano chilli, halved
lub 1 fresh jalapeño chilli, halved - 2 Tbsp cider vinegar
- 100 g pitted black olives
- 20 g pickled capers
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 fish stock cubes (for 0.5 l each), to taste
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1748 kJ / 418 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldeirada (Fish Stew)
45 Min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1 Std.
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50 Min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potatoes
45 Min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 Min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 Min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1h 50min
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35 min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30 Min
Pork with Spinach Lentils
20 Min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40 min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 Min