![Sardine and Pea Pilaf Sardine and Pea Pilaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a59d1055-06da-48fd-8b2d-0a30f61f550f/Derivates/425ae3f2-0124-494b-9110-73ae6bf74bd0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red onions, quartered
- 20 g olive oil
- 2 Tbsp sultanas
- 200 g preserved red peppers, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 2 tsp sweet paprika
- 2 tsp dried fennel seeds
- 1 pinch dried mint
- 300 g basmati rice, rinsed
- 700 g water, boiling, plus extra for soaking
- 1 fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 1 cinnamon stick
- 200 g tinned sardines in oil, drained (2 x 120 g tins)
- 200 g frozen green peas
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- lemon juice, to taste
- flaked almonds, toasted, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2157 kJ / 512 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Chicken and Barley Stew
50min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 Min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 Min
Creamed Cod
45 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Chickpea Stew with Vegetables
50min
Pollock and Spinach Lasagne
1 Std.
Caribbean Stew and Steamed Rice
9 Std. 15 Min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13h 25 phút
Iranian Vegetable Stew
1 godz. 30 min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 Min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 Min