Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
Tuna Sauce
- 50 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 350 g tomatoes, tinned
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- ½ tsp dried oregano
- 140 g tinned tuna, in water, drained
- 50 g pitted black olives
- 10 g pickled capers
Pasta
- 1700 g water
- 250 g dried pasta, e.g. lumaconi (snail shell pasta)
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3146 kJ / 752 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tuna Pasta Bake
1h
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Pasta with Fennel and Tomato Sauce
45 min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35 min
Sardine and Pea Pilaf
40 min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Salmon Farfalle with Pesto
45 min
Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream
1 Std. 40 Min
Tomato Rice
30 min
Jacket Potato Mice
1h 20 min
Salmon with Broccoli, Rice and Dill Sauce
45 min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40 min