Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g extra virgin olive oil
- 35 g green pepper, quartered
- 50 g onions, quartered
- 35 g tinned chopped tomatoes
- 1 garlic clove
-
½
tsp smoked paprika, hot or sweet
lub ½ tsp red pepper, roasted, preserved, purée (pulp of pimiento choricero) - 300 g potatoes, peeled, diced (3 cm)
- 150 g water
- 1 pinch fine sea salt
- 120 - 140 g fresh tuna, cut in pieces (3 cm)
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Sardine and Pea Pilaf
40min
Moroccan Bean Soup
45min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30min
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1h 10min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 Min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Veracruz Fish
30min
Calamares a la Americana
50min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Tomato and Haddock Rice
50min