![Marmitako (Spanish Tuna Stew) Marmitako (Spanish Tuna Stew)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D9A3DE39-1497-4A30-806A-EA4ED16ECFCD/Derivates/8E948068-F555-4AD6-A37D-A77607F28BEB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g extra virgin olive oil
- 35 g green pepper, quartered
- 50 g onions, quartered
- 35 g tinned chopped tomatoes
- 1 garlic clove
-
½
tsp smoked paprika, hot or sweet
lub ½ tsp red pepper, roasted, preserved, purée (pulp of pimiento choricero) - 300 g potatoes, peeled, diced (3 cm)
- 150 g water
- 1 pinch fine sea salt
- 120 - 140 g fresh tuna, cut in pieces (3 cm)
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1 godz.
Creamed Cod
45 min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 min
Calamares a la Americana
50min
Thai Steamed Trout Parcels
35 min
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25 min
Seafood Salad with Pearl Barley
1h 35min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40 min
Seafood Stew with Coconut Milk
35 min