Bûche roulée au café

Bûche roulée au café

3.8 46 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 parts

Składniki

La crème au café
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
  • 200 g de lait
  • 2 c. à café de café instantané
  • 2 œufs
  • 20 g de fécule de maïs
  • 80 g de sucre en poudre
  • 200 g de crème liquide 35% m.g.
Le biscuit roulé
  • 4 œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 310.1 kcal / 1299.6 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 37.6 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...