Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre
- ½ c. à café de sel
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 10 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1025 kJ / 245 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte du lundi
1h 5min
Beignets de carnaval à la fleur d’oranger
1h 50 min.
Pain de Gênes
1h
Pithiviers
2h
Mini-brioches au saucisson
2h
Brioche espagnole
2 godz. 45 min
Pâte levée feuilletée
12sa 30 dk
Brioche parisienne
24h
Dizé milé (beignets guyanais)
55min
Millas
1h
Brioche roulée comme une galette des Rois
3 Std. 50 Min
Gâteau basque à la confiture de cerises
50min