Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)")
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 250 g de farine
- huile neutre, pour le gaufrier
- sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 227.4 kJ / 54.4 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 3.1 mg
Alternatywne przepisy
Palets de dame
1h 30min
Gâteau battu
3h
Les palets roses de Jeanne
1 Std. 15 Min
Ficelles picardes
2h
Speculoos maison
4 godz. 30 min
Gâteau renversé yaourt et rhubarbe
1 Std. 15 Min
Galette beurrée dunkerquoise
3h
Cramique
2h
Flamiche aux chicons et maroilles
2h
Moka
1 Std. 15 Min
Tarte au libouli
2h 45min
Tarte tropézienne
3h