Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre demi-sel, et un peu pour les moules
- 30 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- 250 g de lait
- 150 g de fromage à pâte persillée (bleu) type fourme d'Ambert, coupée en morceaux
- 4 pincées de poivre 5 baies, à ajuster en fonction des goûts
- 2 jaunes d'œufs
- 5 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 814 kJ / 195 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Soufflé au fromage express
50 min
Soufflé au beaufort et aux noisettes
45 min
Œuf cocotte à l'oseille
40 min
Soufflé de crabe aux fines herbes
55 min
Soufflé aux courgettes et au gorgonzola
1 godz. 20 min
Gougères
40 min
Minisoufflé au camembert
35 min
Œuf poché sauce meurette
1h
Flan express au roquefort
30 min
Soufflés poires roquefort
1h
Soufflé au chèvre et au thym
1h
Gougères
45 min